"Waarom zou ik thuis op de bank blijven zitten?"

Kees-Groenewoud-plusbus

Kees Groenewoud is een bekende op de Plusbus van Welzijn Woerden. “Ik rijd met overwegend ouderen naar de supermarkt en na afloop drinken we altijd een kopje koffie. Het is heel gezellig en geeft voldoening. Dan kom ik tenminste met mijn kont van de bank af.”

Vrijwilligerswerk geeft voldoening

Kees kreeg in 1995 MS, Multiple Sclerose en werd hierdoor in 2010 afgekeurd. “Dan kun je thuis blijven zitten, maar je kunt ook iets gaan doen. Ik heb me eerst aangemeld bij het Hospice en volgde daar een training van twaalf dagdelen. Dat was intensief en emotioneel.” Kees bleef er niet. “Ik nam het allemaal mee naar huis en bleef maar malen als ik in bed lag.”

Plusbus

Hij ging op zoek naar iets anders en belandde als chauffeur/begeleider op de Plusbus bij Welzijn Woerden. “Ik reed in het begin ook met de senioren naar allerlei uitjes maar nu rijd ik alleen nog voor de boodschappen met zes mensen die we thuis ophalen om naar de Jumbo in Molenvliet te rijden.” Daar begeleidt hij de mensen ook in de supermarkt en laadt de boodschappen in. “Als we klaar zijn drinken we in de Jumbo samen een kopje koffie.”

De mogelijkheid om boodschappen te doen is op maandagochtend en -middag en vrijdagochtend en -middag en er is nog plek. Dat Kees niet meer met uitstapjes mee gaat, heeft ermee te maken dat hij nu ook de coördinatie van de uitjes doet. “Samen met Jan Busscher zorg ik voor de planning, het inroosteren van vrijwilligers, het organiseren van de uitstapjes en de nieuwsbrief.”

Zou niet meer zonder willen

Kees zou niet meer zonder vrijwilligerswerk willen. “Ik zou een heel leeg gevoel krijgen als ik hiermee zou stoppen. Dan zou ik gelijk weer een andere invulling zoeken. Het is prettig iets voor een ander te doen, ook voor jezelf.”