Ondersteuningsvragen

De organisaties in ons netwerk bieden hulp als u geen beroep kan of wil doen op uw directe omgeving of betaalde hulp. Voor diverse ondersteuningsvragen.

Ik zoek ondersteuning, maar kan dit niet betalen

U kan of wil geen beroep doen op uw directe omgeving en ook niet op betaalde mogelijkheden. Maar u hebt wel ondersteuning nodig bij verschillende problemen waar u tegenaan loopt, alleen weet u niet waar u deze ondersteuning kan vinden. Elke vrijwilligersorganisatie weet van elkaar voor welke vragen zij er zijn. Dus zij gaan hun best doen dat u op de juiste plek komt.

Iemand die meedenkt

U wilt de situaties in uw leven graag zelf oplossen, maar loopt wel met vragen waar u zelf het antwoord niet op weet. Omdat de situatie heel specifiek is, bijv. doordat u een autistisch kind heeft of zelf een beperking, of omdat het vragen zijn over werk en inkomen of van juridische aard. Of het betreft slachtofferhulp of u bent vluchteling. Leg deze vragen eens voor bij de daarvoor aanwezige vrijwilligersorganisatie, zij kunnen u misschien snel en vaak kosteloos helpen.

U staat er niet alleen voor!

Wanneer u graag wil dat iemand actief praktische hulp komt bieden, ook dan kunnen vrijwilligersorganisatie van betekenis zijn voor u. Hulp bij financiële vragen, ondersteuning van de mantelzorg wanneer u zorgt voor uw gehandicapte kind of zieke naaste, Hulp bij klussen die u zelf niet geregeld krijgt

Samen delen van je zorgen en ontspannen

Met mensen praten die uw situatie herkennen omdat het ook hun situatie is. Ervaringen uitwisselen met lotgenoten of gewoon elkaar ontmoeten om met elkaar even te ontspannen. Zou u dat wensen dan zijn er vrijwilligersorganisaties die voor speciale doelgroepen ontmoetingen hebben op verschillende locaties in Woerden.

Behoefte aan gezelschap

U hebt wel behoefte aan gezelschap of hulp nodig bij kleine werkzaamheden in en om het huis, of assistentie bij de boodschappen maar u wilt dit het liefste één op één en niet uw zorgen delen op ontmoetingsplekken. Ook hiervoor kunt u terecht bij een aantal vrijwilligersorganisaties.