Vrijwilligershulp voor u elke maand op de streekmarkt

17/09/2018 - Van september tot juni wordt de streekmarkt maandelijks versterkt door kramen van vrijwilligersorganisaties. Het Netwerk Vrijwilligershulp voor u! bestaat uit bijna 40 organisaties die grotendeels uit vrijwilligers bestaan. Zij kunnen inwoners ondersteunen bij vragen in zorg en welzijn.

Elke 4e zaterdag van de maand staan 3 tot 4 vrijwilligersorganisaties op de streekmarkt om inwoners te ondersteunen met hun vragen. Zij zullen vrijwilligershulp voor u ook echt laten zien: met ludieke acties om inwoners te laten zien dat vrijwilligershulp heel gewoon en gemakkelijk is.

De vrijwilligersorganisaties in Woerden in zorg, welzijn en ondersteuning hebben de krachten gebundeld om sterker te staan en beter zichtbaar. Inwoners van de gemeente weten niet altijd dat ze voor hulp en ondersteuning ook terecht kunnen bij vrijwilligers.

Deze vrijwilligers doen hun werk met veel liefde en plezier, zijn hierin geschoold en aangesloten bij organisaties. Vrijwilligers stellen zich gelijkwaardig en met respect op en hebben een geheimplicht. Elke organisatie heeft zijn/haar eigen specialiteit: van maatjes, praktische hulp, een luisterend oor, meedenken met  en het voeren van vertrouwelijke gesprekken.

De aangesloten organisaties werken ook nauw samen en zullen inwoners op weg helpen als een andere organisatie beter bij een inwoner zou passen.

De diversiteit van organisaties die zijn aangesloten is groot:

Rechtswinkel Woerden, Sleutelclub Kamerik, Inloophuis ’t Centrum, Vluchtelingensteunpunt, Raad van Kerken, Welzijn Woerden, Zonnebloem Woerden, Handje Helpen, Buurtbemiddeling Woerden, Hospice en vrijwillige thuiszorg De Mantelmeeuw en nog meer dan 25 anderen.

Zaterdag 22 september zijn Voedselbank Woerden, Buurtgezinnen en Zonnebloem Woerden te vinden op de streekmarkt. Iedereen is welkom!