Meet & Greet

23/09/2019 - Uitnodiging Meet & Greet

26 november

Thema Positieve gezondheid, werk jij hier al mee?

Alleen ga je sneller, maar samen sta je sterker!

Wegens groot succes organiseren we alweer de 4e Meet & Greet! Dit keer gaan we in op het thema positieve gezondheid.

Onderzoeker en voormalig huisarts Machteld Huber vroeg aan ruim 2.000 mensen wat zij verstaan onder gezondheid. Wat blijkt? Het gaat mensen niet alleen om hun lichamelijke gezondheid. Ze vinden vooral een betekenisvol leven belangrijk.
Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? Voel je je gelukkig of juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past. Dat is Positieve Gezondheid.

Met positieve gezondheid ligt de focus op de kracht van mensen, bij persoonlijke behoeften en een betekenisvol leven in plaats van hun zwakte of ziekte. Positieve Gezondheid slaat ook een brug tussen zorg en welzijn. Zorgorganisaties en maatschappelijke organisaties weten elkaar beter te vinden rond hetzelfde doel: meer mogelijkheden waarmee mensen een veerkrachtig en betekenisvol leven kunnen leiden.

Het Netwerk Vrijwilligershulp voor u! (NIO) nodigt iedere 0e, 1e en 2e lijns zorgpartner en iedere vrijwilligersorganisatie in Woerden uit voor deze Meet & Greet.

Na de inleidende lezing gaan we met elkaar in gesprek over het onderwerp: gebruik je de theorie van positieve gezondheid al in je (vrijwilligers)werk? Op welke manier? Samenwerken start met weten wat de ander te bieden heeft.

Kom je ook?

Programma
15.15 uur : Inloop
15.30 uur : Opening Meet & Greet door voorzitter NIO Irene Domburg
15.35 uur : Connie Cramer, regiomanager Boogh, inleiding op het thema Positieve Gezondheid
16.20 uur: Met elkaar in gesprek aan de hand van associatiekaarten.
16.50 uur: Afsluiting door Irene Domburg. Ophalen wat deze meet & greet je gebracht heeft.
17.00 uur: Tijd voor een drankje en een hapje.

Waar en wanneer?
Datum: Dinsdag 26 november, 15.15-17.30u
Locatie: Boogh Harmelen, Hendriklaan 7 3481 VR Harmelen

Parkeren: bij sporthal De Kroon of recreatiecentrum H2O (200 meter lopen)

Aanmelding

Aanmelden kan via deze link:

https://forms.gle/Za8iJW5VTKUWnQm79

Als kennismaking en om te ervaren hoe het met je eigen positieve gezondheid is, vragen we iedereen ook zelf het spinnenwiel van de positieve gezondheid in te vullen. De link krijgt u doorgestuurd na aanmelding.