Mantelmeeuw

11/04/2017 - WOERDEN - Veel inwoners van Woerden weten (nog) niet dat vrijwilligers van hospice De Mantelmeeuw ook thuis voor zorg bij mensen in de laatste fase van hun leven kunnen worden ingeschakeld. Vrijwilligers van De Mantelmeeuw zijn daarom bezig met de productie van een sfeerfilmpje, samen met een professioneel camerateam

In dat filmpje is te zien hoe Mantelmeeuw-vrijwilligers terminale mensen thuis met zorg kunnen omringen. Met alle liefdevolle steun en aandacht voor een stervende en zijn of haar mantelzorger. De vrijwilliger helpt ook de mantelzorger van een stervende om ‘overeind’ te blijven in zware tijden. Terwijl hij of zij zich over de zieke ontfermt, heeft de mantelzorger even tijd voor zichzelf.


Op verschillende locaties worden zorgvragers en vrijwilligers gefilmd, terwijl ze helpen bij iemand thuis. Zo is te zien hoe De Mantelmeeuw ook in de thuiszorg écht van betekenis kan zijn.


Met het korte, aansprekende filmpje dat momenteel gemaakt wordt kunnen méér mensen geïnformeerd worden over de thuiszorgdienst van De Mantelmeeuw. Het filmpje is bedoeld om te delen via websites en social media, en om te vertonen bij presentaties over het werk van De Mantelmeeuw. En kan huisartsen en wijkverpleging helpen hun patiënten te informeren over De Mantelmeeuw.


Naar verwachting is het filmpje rond de zomer klaar om digitaal de wijde wereld in te gaan. De productiekosten van het filmpje over vrijwillige terminale thuiszorg worden volledig gedekt door bijdragen van sponsors.