Campagne Vrijwilligershulp voor u van start

Boegbeelden van de campagne Vrijwilligershulp voor u

09/09/2017 - Vrijwilligershulp voor u! heeft een campagne gelanceerd om meer bekendheid te geven aan de vrijwilligersorganisaties die in Woerden vrijwillige hulp in zorg en welzijn bieden. Op zaterdag 9 september werd de campagne afgetrapt op de Streekmarkt in Woerden. De boegbeelden die deze campagne dragen, waren hierbij aanwezig.

Vrijwillige hulp is belangrijk

Professionele hulp is niet meer vanzelfsprekend. Mensen moeten eerst hulp in hun eigen netwerk zoeken en bij vrijwilligers die je kunnen ondersteunen. Zij bieden lotgenotencontact, advies, voorlichting, een maatje, hulp bij een klusje en meer.

Aan mantelzorgers bijvoorbeeld. Die hebben vaak een behoorlijk zware zorgtaak, terwijl ze daarnaast ook gewoon moeten werken en het eigen gezin draaiende moeten houden. Op zo'n moment is het fijn als een vrijwilliger kan inspringen.

Aandacht voor vrijwilligersorganisaties

Het is belangrijk om aandacht te vragen voor de vrijwilligersorganisaties. Sommige organisaties zijn onbekend omdat ze klein zijn, zoals het Alzheimer Café, Tijd voor een Gesprek of ThuisAfgehaald. Grotere clubs met vaak betaalde coördinatoren zijn weliswaar bekender maar ook hier geldt dat lang niet iedereen hen weet te vinden.

Help ons de bekendheid van onze organisaties in kaart te brengen, vul de enquête in!

Vijf boegbeelden

De campagne wordt gedragen door vijf Woerdense boegbeelden, die het waardevolle aspect van vrijwilligershulp naar voren brengen. De twee die hulp geven zijn Kees Groenewoud en Loes Ypma. De drie die hulp ontvangen zijn Huong Huynh, Patrick van Schaik en Jos van Riet.

Zij staan op de billboards en de flyer die de komende weken worden verspreid. En ze vertellen hun persoonlijke verhaal in een speciale krant die in de tweede week van november huis-aan-huis verspreid wordt.

Huong en Patrick willen vooral vertellen dat mensen die zorg of hulp nodig hebben, ergens terecht kunnen. Kees en Loes laten zien dat vrijwilligerswerk nuttig is en voldoening geeft, hoe klein dit soms ook is. Jos is eigenlijk ambassadeur voor beide. Hij doet veel voor de gemeenschap maar kreeg ondersteuning van het hospice toen zijn vrouw overleed.

Ondersteuning

De campagne wordt financieel ondersteund door de gemeente Woerden en het Van der Wel-IJff Fonds.