Alzheimer

08/02/2019 - Woensdag 20 februari met het thema “Samen dementievriendelijk”

Gastspreker is: Karima Matser-Janssen
Coördinator trainingen bij Alzheimer Nederland

Niet de ziekte maar de mens staat centraal!

Hoe wij als samenleving omgaan met dementie is een belangrijk vraagstuk. Als je dementie hebt, ben je de eerste jaren uitstekend in staat om zelf de regie te houden. Hoe zorgen we er met elkaar voor dat je met dementie zo lang mogelijk kunt blijven meedoen in de maatschappij? Wist u dat 1 op de 5 mensen met dementie te maken krijgt?  Een hele grote groep mantelzorgers zorgen voor hun naaste met dementie. Zij kunnen door deze zorg het contact verliezen met de omgeving.

“Samen dementievriendelijk” zet zich in voor mensen met dementie en hun naasten en willen de komende jaren Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving.

Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. Met meer oog voor wat iemand met dementie nog wel kan, in plaats van te letten op wat hij niet meer kan. “Niet de ziekte, maar de mens centraal!”

De coördinator trainingen van Alzheimer Nederland vertelt hoe dit in de praktijk kan worden gebracht. U hoort het allemaal tijdens deze bijeenkomst.

Er is ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen, ervaringen uit te wisselen en in contact te komen met de aanwezige zorg - en welzijnsprofessionals.

Het Alzheimer Café is een trefpunt speciaal voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, hulpverleners en belangstellenden uit de gemeenten Woerden, Oudewater en Montfoort.

Belangstellenden uit andere gemeenten zijn ook van harte welkom.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Daarna is er gelegenheid om na te praten. U bent van harte welkom, vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar.

Locatie: De Langewiek, Molenvlietbrink 79, Woerden.

De toegang is gratis.

 

Voor meer informatie: Nel Niessen

E-mail: n.niessen@alzheimervrijwilligers.nl

Tel.: 06 20241346

Ook kunt u ons bezoeken via de website www.alzheimer-nederland.nl/regios/westelijk-utrecht