Alzheimer

09/12/2018 - Uitnodiging van Alzheimer Café regio Woerden op woensdag 12 december

“De heilzame kracht van samen muziek beleven ” Bijzonder samenzijn voor mensen met dementie en hun mantelzorgers (met TroubaDichter BartenofCornelis en Country & Blues veteraan Henk Smit)

Belangrijke momenten zijn vaak gekoppeld aan muziek(herinneringen). Momenten van geluk, verdriet en vreugde, momenten die je niet wilt kwijtraken. Maar veel mensen krijgen te maken met het verlies van herinneringen, zoals mensen met Alzheimer of een andere vorm van dementie. Muziek kan dan heel waardevol zijn.

Belangrijke rol

Liedjes, melodieën, klanken van instrumenten stimuleren het lange termijn geheugen; dat geeft het bestaan voor mensen met dementie meer kleur. Muziek kan helpen om vergeten herinneringen of de daaraan gekoppelde gevoelens weer naar boven te halen. Zo bevordert muziek het welzijn, en biedt kans op fijne momenten (opnieuw) te beleven.

Bovendien is muziek een leuke manier om contact te maken. Het activeert en zet mensen in beweging.

Verbinding

TroubaDichter BartenofCornelis en Country & Blues veteraan Henk Smit verzorgen een verrassend

en herkenbaar repertoire. Variërend van eigen (levens)liedjes over herinnering, liefde, jeugd

en ouder worden - tot `goud van oud` repertoire, evergreens uit binnen- en buitenland. Zij vertellen over de betekenis van muziek in hun eigen leven en laten dat ook horen.
Zij ervaren muziek als een belangrijke brug tussen mensen. ‘Muziek verbindt’.

Meezingen

Speciaal voor deze avond – vlak voor Kerst – staan ook sfeervolle kerstliedjes op het programma, die iedereen mee kan zingen. Het belooft een mooie avond te worden, met muziek in de hoofdrol. Mensen met dementie, mantelzorgers, familie, vrienden, professionals en belangstellenden. Iedereen is welkom! Om mee te zingen, vragen te stellen en ervaringen te delen. Dus mis het niet!

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Daarna is er gelegenheid om na te praten. U bent van harte welkom, vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar.

Locatie: De Langewiek, Molenvlietbrink 79, Woerden.

De toegang is gratis.

Voor meer informatie: Nel Niessen,

E-mail: wutrecht@alzheimer-nederland.nl

Ook kunt u ons bezoeken via de website www.alzheimer-nederland.nl/regios/westelijk-utrecht