Alzheimer

14/11/2018 - Op woensdag 21 november met het thema

“Dementie……emoties van dierbaren”

Inzicht in de gevoelens van de mantelzorgers van mensen met dementie

Gastspreker is Maritza Allewijn

Gz - psycholoog gespecialiseerd in dementie werkzaam bij Woon- Zorgcentra De Rijnhoven

Vanaf het moment dat de diagnose dementie is gesteld, of soms al daarvoor, ervaren betrokkenen wisselende emoties. De persoon met dementie gaat een onzekere toekomst tegemoet en dat geldt ook voor de dierbaren. Dementie betekent afscheid nemen van veel vanzelfsprekendheden. Afscheid nemen van wat dierbaar is leidt tot een rouwproces. Hoe ziet dat rouwen van dierbaren er uit?

En wat kan het opleveren? Als je onverwacht mantelzorger wordt komen er veel aanpassingen die je in je bestaan moet invoeren. Je kan in een crisis terechtkomen. Hoe kan het evenwicht hersteld worden? Hoe kan je omgaan met gevoelens als verdriet, schaamte, schuld en eenzaamheid?

Op deze en andere vragen binnen het thema “Dementie….emoties van dierbaren” zal Maritza Allewijn uitleg en advies geven.

Er is volop gelegenheid om vragen te stellen, ervaringen uit te wisselen en in contact te komen met de aanwezige zorg- en welzijnsprofessionals.

Het Alzheimer Café is een trefpunt speciaal voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, hulpverleners en belangstellenden uit de gemeenten Woerden, Oudewater en Montfoort.

Belangstellenden uit andere gemeenten zijn ook van harte welkom.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Daarna is er gelegenheid om na te praten. U bent van harte welkom, vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar.

Locatie: De Langewiek, Molenvlietbrink 79, Woerden.

De toegang is gratis.

Ook kunt u ons bezoeken via de website www.alzheimer-nederland.nl/regios/westelijk-utrecht

Voor meer informatie: Nel Niessen T. 06 20241346,e-mail: n.niessen@alzheimervrijwilligers.nl