Alzheimer

14/10/2018 - Verhuisbericht en uitnodiging

Het Alzheimer Café regio Woerden heeft een nieuwe locatie.
U bent van harte welkom in appartementencomplex De Langewiek 2, Molenvlietbrink, Woerden. Herkenbaar aan de Alzheimer vlaggen.

Vanaf heden op elke derde woensdag van de maand.

Wij starten woensdag 17 oktober met het thema ‘Voorkomen van ontspoorde zorg en financieel misbruik maken van mensen met dementie’

Gastspreker is Edith Fronczek
Functionaris Ouderenmishandeling bij Veilig Thuis, Samen Veilig Midden Nederland

Steeds vaker horen wij in de media schrijnende verhalen over ouderen die worden uitgescholden of bestolen. Veelal gebeurt dat door mensen van wie zij afhankelijk zijn: partners, ‘andere’ familieleden of soms zelfs professionals. Zorgen voor je naaste van wie je houdt is mooi, het kan ook heel zwaar zijn. Vooral als de zorg langdurig is en steeds intensiever wordt, kan het zijn dat overbelasting gaat plaatsvinden. Mantelzorgers zijn mensen. Ook zij kunnen ontsporen.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan wat u kunt doen om financieel gezond oud te worden.

Waar kun je terecht als je signalen hebt dat er bij een naaste iets niet klopt? Of als u hier zelf mee te maken heeft? En wat kunt u zelf doen om te voorkomen dat u in zo’n situatie terecht komt?

Op deze en andere vragen binnen het thema ‘Voorkomen van Ontspoorde zorg en financieel misbruik maken van mensen met dementie’ zal Edith Fronczek uitleg en advies geven.

Er is volop gelegenheid om vragen te stellen, ervaringen uit te wisselen en in contact te komen met de aanwezige zorg- en welzijnsprofessionals.

Het Alzheimer Café is een trefpunt speciaal voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, hulpverleners en belangstellenden uit de gemeenten Woerden, Oudewater en Montfoort.

Belangstellenden uit andere gemeenten zijn ook van harte welkom.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Daarna is er gelegenheid om na te praten. U bent van harte welkom, vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar.

Locatie: Appartementencomplex De Langewiek 2, Molenvlietbrink, Woerden.

De toegang is gratis.

Ook kunt u ons bezoeken via de website www.alzheimer-nederland.nl/regios/westelijk-utrecht

Voor meer informatie: Nel Niessen T. 0182-580669 e-mail: n.niessen@alzheimervrijwilligers.nl