Aftrap campagne zaterdag 9 september

06/09/2017 - Het Netwerk Vrijwilligershulp voor u! wil graag dat meer inwoners van Woerden weten dat ze gebruik kunnen maken van hulp door vrijwilligers. Hiervoor start zaterdag 9 september een PR-campagne.

Mensen kunnen vaak wel wat hulp gebruiken: praktische hulp, even praten met iemand, iemand die meedenkt of ze meenemen op een uitstapjes of naar een afspraak. Vaak kunnen mensen terecht bij familie, buren en kennissen. Soms echter niet en dan is het fijn dat inwoners terug kunnen vallen op organisaties in de gemeente Woerden die vrijwilligershulp bieden.

Deze vrijwilligers zijn betrokken en deskundig, hebben tijd voor mensen en hun zorgen. De vrijwilligers zijn gespecialiseerd in het werk dat zij doen.

De organisaties kunnen inwoners vrijwillig en vaak kosteloos ondersteunen bij alle vragen op het gebied van zorg, welzijn en zelfredzaamheid.

Bijvoorbeeld als inwoners:
• iemand zoeken die af en toe eens meedenkt;
• behoefte hebben aan sociale contacten of lotgenotencontact;
• praktische hulp nodig hebben;
• behoefte hebben aan 1-op-1 gezelschap;
• iemand hebben die in een vertrouwelijk gesprek naar mensen luistert.

Vrijwilligershulp voor u! is er voor alle inwoners van de gemeente Woerden.

De campagne start met een kraam op de streekmarkt op zaterdag 9 september. Om 11.30 uur is de officiële aftrap waarbij de boegbeelden hun eigen billboards onthullen. Voor iedereen die een korte enquête invult is er een klein presentje, ingepakt door NUDoen.

Vanaf maandag 11 september staan er billboards langs de kant van de weg, hangen er posters op allerlei plekken  en is er een advertentie op de Infozuil. Later in het jaar volgen nog een huis-aan-huis krant, advertenties en nogmaals een kraam op de korendag.