Vluchtelingensteunpunt Groene Hart

Vluchtelingensteunpunt Groene Hart komt op voor de rechten van vluchtelingen / asielzoekers en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Woerden of Oudewater.

Doelstelling

Vluchtelingen spreken een andere taal en komen meestal uit een cultuur die nogal afwijkt van de Nederlandse. Ze hebben noodgedwongen familie en vrienden, huis, werk en school moeten achterlaten. Daardoor missen ze houvast en geborgenheid van een eigen sociale omgeving. Bovendien hebben vluchtelingen vaak oorlogs- en andere traumatische ervaringen. In Woerden en Oudewater wordt de maatschappelijke begeleiding verzorgd door vrijwilligers en stagiairs van Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart. Behalve het verzorgen van de eerste opvang bieden de vrijwilligers hulp bij juridische en psychosociale problemen, hulp bij het vinden van een school voor de kinderen, hulp bij het invullen van formulieren, deelname aan de inburgeringscursus en veel en veel meer. De begeleiding is erop gericht dat vluchtelingen zo snel mogelijk hun eigen weg kunnen vinden in onze samenleving.

Werkgebied

Harmelen, Kamerik, Kanis, Zegveld, Woerden (Binnenstad, Bomen- en Bloemenkwartier, Molenvliet, Schilderskwartier, Snel en Polanen, Waterrijk, Staatsliedenkwartier)

Openingstijden

Ma. Di. Do. Vr.: 9:00-17:00 uur. Spreekuur: Di en Do 14:00 – 16:00 uur

Contactgegevens

E-mail: info@vluchtelingensteunpunt.nl
Telefoon: 0348-424986
Website: https://vluchtelingensteunpunt.nl

Bezoekadres

De Bleek 6
3447 GV Woerden