Telefooncirkel - Hart voor Woerden

Een telefooncirkel bestaat uit een groep deelnemers die onder begeleiding van een vrijwilliger (de begeleider) elke dag, ook in het weekend en op feestdagen, in een vooraf bepaalde volgorde telefonisch contact met elkaar heeft.

Hoe werkt het? Elke morgen start de begeleider de cirkel om ongeveer 9.00 uur door de eerste deelnemer te bellen. Vervolgens bellen de deelnemers elkaar in de afgesproken volgorde op. De laatste deelnemer belt rond 9.30 uur de begeleider, zodat deze weet dat iedereen is bereikt. Daarmee is de cirkel gesloten. Op zondag wordt de cirkel om 8.45 uur gestart in verband met eventueel kerkbezoek.

Neemt iemand de telefoon niet op, dan wordt dit doorgegeven aan de begeleider, die maatregelen treft om hulp te bieden. Die kunnen bestaan uit het inschakelen van het sleuteladres of persoonlijke tussenkomst van de begeleider.

Werkgebied

Harmelen, Kamerik, Kanis, Zegveld, Woerden (Binnenstad, Bomen- en Bloemenkwartier, Molenvliet, Schilderskwartier, Snel en Polanen, Waterrijk, Staatsliedenkwartier)

Alleenwonende mensen die niet elke dag een contact moment hebben met anderen kunnen zich rechtstreeks aanmelden. Een welzijnscoach voert met u een kennismakingsgesprek.

Contactgegevens

E-mail: info@hartvoorwoerden.nl
Telefoon: 0348-421101
Website: http://www.hartvoorwoerden.nl

Bezoekadres

Meulmansweg 27
3441AT Woerden