Stichting Ontmoeting

Door middel van 'Ontmoetingnetwerken' worden er sociale netwerken rondom multi-problemgezinnen in Woerden gebouwd.

Dit houdt in dat een cliënt/gezin contact heeft met verschillende vrijwilligers. Zo staan we met verschillende personen om iemand heen. We gaan eerst na of er in de eigen omgeving van het betreffende gezin mensen zijn die kunnen helpen. Als deze niet te vinden zijn, komen vrijwilligers van ‘buiten’ in beeld. De invulling van de hulp is afgestemd op de cliënt. Dit kan zijn: een praatje maken, samen wandelen, samen zicht krijgen op de financiën en de administratie, een klusje doen in een huis, enz.

Een belangrijk doel van Ontmoetingnetwerken is om het vertrouwen van de cliënt in de samenleving weer op te bouwen of te herstellen. In de praktijk blijkt dat vrijwilligers veel kunnen betekenen omdat zij voor de doelgroep minder ‘bedreigend’ zijn dan professionals. Dus een welkome aanvulling! Na elk contactmoment met de cliënt is er een terugkoppeling naar de netwerkcoördinator van Stichting Ontmoeting. Deze onderhoudt de contacten met de professionals en de cliënt. Zo ontstaat er een mooi samenspel. Alle vrijwilligers krijgen een basistraining aangeboden.

De medewerkers van Stichting Ontmoeting begeleiden multi-problem gezinnen. Onze verwijzers zijn onder andere: De sociaal makelaar en Woerden Wijzer.

Werkgebied

Harmelen, Kamerik, Kanis, Zegveld, Woerden (Binnenstad, Bomen- en Bloemenkwartier, Molenvliet, Schilderskwartier, Snel en Polanen, Waterrijk, Staatsliedenkwartier)

Contact

Afspraken na telefonisch contact met Lia Noorthoek (06-28559605).

Contactgegevens

E-mail: lnoorthoek@ontmoeting.org
Telefoon: 06-28559605
Website: http://www.ontmoeting.org/woerden

Bezoekadres

Oostzee 14
3446 CH Woerden