Steunpunt Mantelzorg, Welzijn Woerden

Het Steunpunt Mantelzorg Woerden geeft informatie en ondersteuning aan mantelzorgers in de gemeente Woerden.

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, of een ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorgers zijn geen beroepsmatige zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. Mantelzorgers kunnen bij het Steunpunt Mantelzorg o.a. terecht voor:

Informatie, advies en ondersteuning

De mantelzorgconsulent denkt met u mee en is op de hoogte van wat er allemaal is aan ondersteuning in de gemeente Woerden. Dit kan gaan om financiële regelingen zoals  het mantelzorgwaardering of persoonsgebonden budget. Misschien heeft u een vraag over de combinatie van uw mantelzorgtaken met uw baan. Daarnaast brengt het Steunpunt iedere maand een digitale nieuwsbrief uit. U kunt zich hiervoor aanmelden via de website: www.welzijnwoerden.nl

Activiteiten voor mantelzorgers

Het steunpunt organiseert maandelijkse activiteiten zoals lotgenotenbijeenkomsten en mantelzorgsalons. Tijdens de lotgenotenbijeenkomst gaan mantelzorgers met elkaar in gesprek over wat hen bezighoudt. De mantelzorgsalon is een ontmoetingsplek voor mantelzorgers die in het teken staat van ontspanning en even tijd voor jezelf tijdens een gezellige activiteit. Daarnaast is het Steunpunt betrokken bij het Alzheimer café en Parkinson café.

Praktische hulp en vervangende zorg

Soms is het fijn om de zorg even uit handen te kunnen geven. Steunpunt Mantelzorg weet welke mogelijkheden er zijn en kan bijvoorbeeld bemiddelen in het vinden van een vrijwilliger.

Werkgebied

Harmelen, Kamerik, Kanis, Zegveld, Woerden (Binnenstad, Bomen- en Bloemenkwartier, Molenvliet, Schilderskwartier, Snel en Polanen, Waterrijk, Staatsliedenkwartier)

Contactgegevens

E-mail: d.vankleef@welzijnwoerden.nl
Telefoon: 0348-421101
Website: http://www.welzijnwoerden.nl/mantelzorg

Bezoekadres

Meulmansweg 27
3441AT Woerden