Maatjes - Welzijn Woerden

Bij Maatjes Woerden wordt een vrijwilliger één op één gekoppeld aan een inwoner met een beperking of kwetsbaarheid, die behoefte hebben aan sociale ondersteuning en betekenisvolle relaties.

De vrijwilliger is gedurende een jaar er voor de deelnemer.
Maatjes Woerden maakt grofweg onderscheid tussen bezoekvrijwilligers en maatjesvrijwilligers:

Bezoekvrijwilligers
Een bezoekvrijwilliger is een vrijwilliger die bij een deelnemer thuis komt. Voor de gezelligheid, een goed gesprek, spelletje of een wandeling.

Maatjes
Wil men meer de deur uit, maar komt het er niet van? Of wil iemand zijn of haar sociale contacten uitbreiden en denkt iemand er zelfs wel eens aan om deel te nemen aan een activiteit maar weet diegene niet goed wat? Of wil iemand van niet-Nederlandse afkomst vaker Nederlands praten? Misschien kan een maatje wellicht iets voor die persoon zijn.

Maatjes zijn vrijwilligers die één op één aan u gekoppeld worden voor een periode van een jaar. Het maatje en de deelnemer ondernemen samen activiteiten. Wat? Dat bepalen de deelnemer en het maatje samen. Denk bijvoorbeeld aan samen fietsen of een museum bezoeken. Als de deelnemer nog geen idee heeft welke activiteiten bij hem of haar passen, dan gaan zij dat eerst samen uitzoeken.

Indien iemand vooral op zoek is naar manieren om het sociale netwerk nieuw leven in te blazen, dan kunnen wij deelnemers koppelen aan een getrainde vrijwilliger. Onze zogenoemde netwerkcoaches zien vaak mogelijkheden die de deelnemer niet meer zo makkelijk ziet.

Het maatjescontact tussen een bezoekvrijwilliger of maatje staat of valt bij een zorgvuldige match tussen vrijwilliger en deelnemer. Wij nemen dan ook de tijd om de deelnemer te koppelen aan een maatje die qua interesses en persoonlijkheid. Vrijwilligers krijgen een vrijwilligerscontract bij Welzijn Woerden, waarbij het maatje kan reken op deskundige begeleiding, training en intervisie. De coördinator van het maatjesproject is het vaste aanspreekpunt. Ook kunnen maatjes ervaringen uitwisselen met andere vrijwilligers.

Werkgebied

Harmelen, Kamerik, Kanis, Zegveld, Woerden (Binnenstad, Bomen- en Bloemenkwartier, Molenvliet, Schilderskwartier, Snel en Polanen, Waterrijk, Staatsliedenkwartier)

Contact

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur zijn wij telefonisch bereikbaar. Buiten deze tijden kunt u ons een bericht sturen via info@welzijnwoerden.nl.

 

Contactgegevens

E-mail: info@welzijnwoerden.nl
Telefoon: 0348-421101
Website: http://www.welzijnwoerden.nl/diensten/maatjes

Bezoekadres

Meulmansweg 27
3441AT Woerden