Buurtbemiddeling - Kwadraad

Kwadraad is een organisatie voor Maatschappelijk werk die gespecialiseerd is in buurtbemiddeling. Heeft u een burenruzie of een ander probleem in de relatie met uw buren? Vindt u het lastig om in gesprek te komen, of loopt het gesprek op niets uit? Dan kunt u Kwadraad inschakelen, voor advies of voor bemiddeling.

Harde muziek of gestamp op de trap. Een hond die voor de deur plast. Een boom die de tuin overschaduwt of een kinderwagen op de galerij. Voor je het weet, groeien kleine irritaties uit tot grote conflicten. Buren worden vreemden, of erger nog, vijanden.

Herkent u dit?

Buurtbemiddeling Kwadraad helpt om het niet zover te laten komen. Bij Kwadraad kun je terecht voor advies of buurtbemiddeling. De bemiddelaars zijn vrijwilligers van Kwadraad die getraind zijn in gespreksvoering. Zo komt er weer ruimte voor wederzijds begrip.

Dit kunt u zelf doen

  • Ga eerst eens rustig met de buren praten. Bent u boos? Kom eerst tot rust en bedenk daarna wat u tegen uw buren wilt zeggen.
  • Hoe zeg ik het mijn buren? Gebruik zoveel mogelijk de ik-vorm. Zeg wat u hoorde/zag, wat u graag zou willen veranderen en vraag de buren om hun medewerking.
  • Maak het liefst duidelijke afspraken met elkaar. Lukt het niet meteen, stel dan voor om er allebei over na te denken en binnenkort opnieuw met elkaar te praten. Spreek meteen een tijdstip daarvoor af.

Komt u er met uw buren niet uit?

Neem dan contact op met Kwadraad.

Contactgegevens

E-mail: buurtbemiddeling@kwadraad.nl
Telefoon: 088 900 4000
Website: http://www.kwadraad.nl/buurtbemiddeling

Bezoekadres

Derkinderenstraat 32
3443 CZ Woerden