Burgerinitiatief Wij zijn Woerden

Wij zijn Woerden helpt statushouders die naar Nederland zijn gekomen. Bijvoorbeeld met hulp bij het inburgeren, meedenken over of zoeken naar een opleiding of werk. Bij het aangaan van sociale contacten, meegaan naar de dokter of de bibliotheek.

De vrijwilligers van Wij zijn Woerden helpen statushouders bij taal en praktische zaken. Taalmaatjes helpen meestal 1 of 2 uur per week. Maatjes kunnen op elk terrein helpen. Vaak ad hoc, bijvoorbeeld een keer naar het ziekenhuis rijden, meegaan naar het consultatiebureau, helpen bij inrichting van de woning, met vloerbedekking leggen, schilderen, of helpen bij de installatie van een computer of internetverbinding. Wij zijn Woerden biedt graag hulp. De statushouder  en de vrijwilliger bepalen  zelf hoeveel hulp dat is en hoe vaak er iemand komt.

De vrijwilligers maken hen ook wegwijs in onze samenleving en laten statushouders kennismaken met Nederlanders. Dat helpt bij het inburgeren. Statushouders moeten binnen drie jaar hun inburgering afronden anders krijgen zij een boete. Taal is dus erg belangrijk, ook om een betaalde baan te krijgen.

Tenslotte helpt Wij zijn Woerden ook bij het organiseren van activiteiten zoals Zing Nederlands met me, Taalcafé, Verkeers- en fietsles, Zomerschool en intensieve inburgeringsprogramma’s.

Werkgebied

Harmelen, Kamerik, Kanis, Zegveld, Woerden (Binnenstad, Bomen- en Bloemenkwartier, Molenvliet, Schilderskwartier, Snel en Polanen, Waterrijk, Staatsliedenkwartier)
 

Contact

Lex Albers

Contactgegevens

E-mail: mail@wijzijnwoerden.nl
Telefoon: 06-2246 1207
Website: http://www.wijzijnwoerden.nl