Alzheimer Café regio Woerden

Wij maken ons sterk voor een "Dementievriendelijke samenleving".

Het Alzheimer Café is een veilig, laagdrempelig, gezellig trefpunt voor mensen met (beginnende) dementie, hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners. De toegang is gratis.

De gasten praten met elkaar over dingen die ze meemaken, over dementie en over mogelijkheden voor hulp. De ongedwongen sfeer van het Alzheimer Café werkt taboedoorbrekend en geeft mensen het belangrijke gevoel dat zij er niet alleen voor staan.

Door te praten over de ervaringen en de problemen die dementie met zich meebrengt, kan men beter met de situatie overweg. Het bespreekbaar maken geeft meer inzicht in de ziekte waardoor men invloed op de situatie kan krijgen. Dit geldt voor zowel de mensen met dementie als hun naasten. Zij voelen zich gesteund en worden weerbaarder als zij met elkaar praten op een gelijkwaardige manier.

Doelstelling

  • Voorlichting, informatie, advies, lotgenotencontact en belangenbehartiging.
  • Het zo mogelijk voorkomen of mogelijkheden onderkennen en verminderen van psychische problemen van mensen met dementie, familieleden en naasten.
  • De problemen en emotionele pijn die mensen met dementie, partners en kinderen ondervinden bij het omgaan met dementie bespreekbaar maken door het geven van voorlichting en lotgenotencontact.
  • Het aanbieden van ontspanning om de juiste sfeer te scheppen om de doelen te bereiken.

Wanneer?

Elke derde woensdag van de maand met uitzondering van juli en augustus. Inloop vanaf 19.00 uur. De bijeenkomst begint 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Daarna is er gelegenheid om na te praten.

Werkgebied

Harmelen, Kamerik, Kanis, Zegveld, Woerden (Binnenstad, Bomen- en Bloemenkwartier, Molenvliet, Schilderskwartier, Snel en Polanen, Waterrijk, Staatsliedenkwartier). Regio Montfoort, Oudewater, Woerden

Contactgegevens

E-mail: n.niessen@alzheimervrijwilligers.nl
Telefoon: 06-20241346
Website: http://www.alzheimer-nederland.nl/wutrecht

Bezoekadres

De Lange Wiek, Molenvlietbrink 79
3448 HP Woerden